Dziś wstałam z ogromną ochotą na placuszki lub coś podobnego. Ale skoro w lodówce czekało na mnie całe opakowanie twarogu, to pomyślałam, że pogodzę jedno z drugim :)
Składniki (na ok. 10 sztuk):
- 150g twarogu (u mnie chudy)
- jajko
- 2 łyżki mąki owsianej
- łyżeczka otrąb (gryczane, owsiane, pszenne)
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- ulubione dodatki do podania
Serniczki należy smażyć na rozgrzanej i lekko natłuszczonej patelni (teflonowa nie zdała egzaminu). Pierwszą partię smażyłam pod przykryciem, ale nie jest to raczej konieczne.
Podajemy z ulubionymi dodatkami - wybrałam jabłko, kaki, banana i masło orzechowe :)
Najlepiej jeść je na ciepło. Mi niestety się to nie udało, ponieważ najpierw musiałam zaliczyć całą sesję zdjęciową, ale następnym razem będę zajadać cieplutkie. Smacznego! :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz