Składniki (7-8 porcji):
- 300 g makaronu kolanka
- puszka kukurydzy
- dwie papryki
- jeden ogórek
- kurczak (u mnie były to dwie wędzone nogi)
- jogurt naturalny
- pieprz, sól, zioła prowansalskie, bazylia, pietruszka
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po jego odcedzeniu możemy zabrać się za kurczaka. Ja nie bawiłam się (za radą mamy) w krojenie na ładne, równe kawałeczki tylko zrobiłam to trochę nijak, rwąc go na kawałki w palcach.
Dodajemy mały jogurt naturalny (180g), przyprawiamy i wszystko dokładnie mieszamy. Zostawiamy na jakieś 2h żeby się "przegryzło".
My wybraliśmy bagietkę jako dodatek, ale jeśli uważacie, że makaron to wystarczająca już ilość węglowodanów - możecie z niej zrezygnować :) Dziś nocuję u koleżanki, więc najbliższy post pojawi się w czwartek wieczorem, lub piątek. Do miłego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz