Składniki:
- 5 bułek żytnich
- 10 plasterków wędliny (u mnie drobiowa)
- sos pomidorowy
- ser żółty
- cukinia
Bułki przekrawamy na pół, smarujemy sosem pomidorowym. Ser trzemy na grubych oczkach. Na bułkach układamy plasterki wędliny, a całość posypujemy żółtym serem. Układamy na kratce (lub blaszce) i pieczemy przez ok. 13 minut w 190 stopniach.
Cukinie kroimy na kawałki, nie powinny być zbyt grube, ale myślę, że nie ma również potrzeby, żeby były cienkie jak papier. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię, przyprawiamy (wybrałam sól ziołową, curry, pieprz) i co jakiś czas podlewamy wodą. Kiedy jest już miękka ściągamy z patelni i dołączamy do tostów.
Smakują dobrze zarówno z ketchupem jak i domowym sosem czosnkowym. Jednak następnym razem zrobię je na kolację, zdecydowanie! Od jutra już słucham swoje organizmu i zapewne poniedziałek rozpocznę miską pełną owsianki! Do miłego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz