Składniki:
- makaron
- 2 opakowania mrożonego szpinaku
- 5 ząbków czosnku
- 250g sera camembert
- odrobina startej mozarelli
- sól, pieprz, pietruszka, oregano
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnię (najlepiej głęboką), zalewamy wodą, przeciskamy przez praskę obrane ząbki czosnku i całość przykrywamy. Należy go dusić przez 7-10 minut lub po prostu do momentu, gdy woda odparuje.
Camembert kroimy drobno. Do gotowego szpinaku dodajemy ugotowany makaron, mieszamy. Następnie wrzucamy ser i przyprawiamy. Kiedy camembert już się rozpuści, możemy nakładać spaghetti na talerze. Wtedy posypujemy danie tartą mozarellą (lub innym serem, chociażby parmezanem) i zajadamy, bo najlepiej smakuje gorące :)
Mam nadzieję, że u was trochę lepiej niż u mnie. Pogoda nas nie rozpieszcza, plany na majówkę również zdążyły legnąć w gruzach. Dobrej nocy moi drodzy :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz